dinsdag 8 juli 2014

Katoomba treintjes & blauwe bergen

Vanochtend ( voor mij ) vroeg gingen we op de trein. Vandaag hadden we gepland richting de blue mountains te gaan ( ja, ze zijn echt blauw het is niet alleen de naam). Omdat de reis langer duurde dan verwacht waren we na een tijdje ernstig illegaal bezig in de trein, met onze voeten op de bank. :-O

Eenmaal aangekomen in Katoomba hadden meteen al super mooi uitzicht op de mountains en een paar asociale huizen.

Toen we wat later langs de " gezellige" informatiedesk mensen waren gegaan, wisten we wat we gingen doen. Een ronde door het gebied met verschillende vervoersmiddelen. ( zie kaartje). Maar eerst moesten we daar nog komen. Die mensen van de informatiedesk vertelde ons dat we of de bus moesten nemen of 45 min moesten lopen. Keuze was snel gemaakt, maar omdat we niet zoveel geduld hadden gingen we toch maar ( die hard) lopen.

Ruim 15 min later, we waren er al. Zo werd voor ons toch maar weer bevestigd dat de mensen bij de informatiedesk echt idiote zijn.

Eerst gingen we met de skyway, een kabelbaan over een waterval. Wat echt awesome was, was dat de grond van glas was en we zaten z'n 270 meter hoog. We gingen verder met een andere kabel baan, waarin je de 3 zusters kon zien. Blijkbaar heel bekend want alle chinezen moesten zichzelf ermee op de foto. Het waren gewoon drie grote rotsen naast elkaar. Verder gingen we op de " elevated" walkway. Niks was elevated voor wat wij hebben gezien. Kan ook zijn dat we verkeerd zijn gelopen. Wie weet.

Toch kwamen we uit bij het treintje, wat vet cool was! Je lag er 45 graden in. Zo stijl ging die omhoog door een grot heen. & zo rond 4 uur weer met de skyway terug, omdat de zon hier 4 uur al geen zin meer heeft.

Met de bus naar de trein en met de trein naar redfern waar we onze b& b hebben.

Spsgettie gegeten en nu dood zijn van deze enerverende dag.

Als we mogen ochtend overleven gaan we waarschijnlijk naar het aquarium :D yeah.

                           - schrijf je later x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten