zondag 22 juni 2014

Octopussen door de stad

Nou, we hebben z'n beetje heel hongkong gezien met gebruik van een octopuscard ( pinpas, ov, in een).We gingen met een waaierige metro die overvol zat ( echt OVERVOL) naar een soort gondelmaar die was dicht. Dus we gingen weer terug. Door dat tripje snappen we de metro. (En alle irritant " hulpvolle" kaartjes)
We gingen met de metro naar de victoria peak dat is het hoogste uitzicht in hongkong. Daar waren ook veel winkels. We gingen met een trein die schuin rijd en vanaf daar verder lopen. Maar niet echt lopen want straten bestaan alleen maar uit roltrappen boven de weg. We kwamen daar ergens het meest chique winkelcentrum tegen wat je maar kan bedenken. Met security en modellen in de winkels. Uit eindelijk zijn we met de bus teruggaan ( waarin we moesten betalen en er toen uitgezet werden met de opmerking :‘ pak dr volgende bus en zeg maar dat hebt betaald‘) natuurlijk wist die volgende buschauffeur er niks van. ja, dat gebeurd ons ook maar 1 keer. Maar de volgende buschauffeur kon geen engels en toen we op eindbestemming waren had hij gewoon pech. Veilig thuis gekomen.

Wat me opviel bij de victoria peak en eigenlijk overal: chinezen staan er om bekend om overal als toerist heel veel foto's  temaken. Dat doen ze in eigen land dus ook echt belachelijk veel en op de meest weirde plekken. ( dat je denkt: daar wil je toch geen foto van ) ze hebben zelfs stokken aan camera's om selfies van verder af te maken...

Wat ook nogal opmerkelijk was, was een hele grote hal onder het station waar mensen zaten te zitten en hele grote pakketten open te maken met meer pakketten erin en die zaten daar de hele dag hetzelfde te doen.

Het is vandaag 31 graden buiten dus we gaan zo nog zwemmen.

Het camera snoertje kan alleen niet in de tablet dus foto's volgen morgen, als we de rest van hongkong gaan vinden.

Dikke kus voor thuis.

1 opmerking: