vrijdag 27 juni 2014

Mijn beschrijvingen & observaties van Australië, Mellbourne

Ten eerste is het hier winter. Maar het is natuurlijk heel anders dan als bij ons. De winter hier is net zo koud, dus het voelt alsof het vriest. Maar de lucht zier eruit alsof het rond de 20 graden is. Het is hier wel al om 5 uur donker aan het worden.

Alle huizen en gebouwen staan veel verder uit elkaar gebouwd en geen een huis is hetzelfde zoals bij ons. De huizen hier worden namelijk zelf gebouwd of de bewoners laten ze bouwen. Iedereen hier heeft een groot stuk grond. De wegen lijken op de wegen in Amerikaanse films met van die gekke heuvels. De wegen zijn ook veel breder en er staat veel minder op de weg geschreven en aangegeven. Misschien lijken de wegen ook wel heel vreemd aangezien ze hier links rijden.

Voor elke winkel of openbaar gebouw moet je een stuk rijden, ik zou het hier niet overleven met alleen een fiets.

De scholen zijn erg ouderwets en de leerlingen lopen overal in van die kostuums. De kleding stijlen hier kunnen erg verschillen tussen "boers" en " trying to be hipster". Ze hebben hier veel winkels met oubollige kleding. In sommige straten en winkels lijkt het alsof je terug gaat in de tijd.

Wat ik zelf leuk vind is dat langs sommige wegen een bord staat met:' Pas op! kangaroe's'.

De mensen hier zijn super aardig. In elke winkel vragen ze hoe het met je gaat. De mensen zijn ook een stuk rustiger. Dit werkt wel eens op mijn en oma's zenuwen. Het lijkt alsof de mensen hier gwn geen haast hebben.

Voor nu heb ik nog niet veel bijzonders ontdekt maar dit is alleen Melbourne nog. We gaan volgende week vrijdag richting Sydney, later richting Cairns en Darwin.

Het is natuurlijk wel leuk onze fam weer te zien.

                      - Schrijf je later, Room

Geen opmerkingen:

Een reactie posten